Memoriál Jaroslava Falty

mxjosefsplavec.cz » Aktuality

Srdečně vás zveme 13.srpna na memoriál Jaroslava Falty. Společně si chceme zavzpomínat a připomenout si tehdejší závodění. Celý memoriál JF chceme pojmout jako ,,retro“ a některé věci udělat jako v 70. letech.

Po skončení tréninků všech tříd bude probíhat úprava tratě a případné kropení (cca 11:00 hodin), během této doby by měla začít 1.část půlhodinového vystoupení PETRA PILÁTA, který je jeden z nejlepších freestylových jezdců.

Během dne zde bude probíhat autogramiáda bývalých Mistrů světa Antonína Baborovského, Jiřího Churavého, Zdeňka Velkého a dále.

Před zahájením závodu ve 12:00 hodin zde zahraje Česká státní hymna. Jak to bývávalo zvykem, tak na trať vyrazí motorka označená červeným praporkem a projede 1.kolo.  Jezdcem bude syn Jaroslava Falty, syn Jarda, který pojede na ČZ a bude mít na sobě dobové oblečení svého táty. Pojede také bez přilby, jak to bývávalo zvykem.

Dále půjde na řadu závod, který je rozdělen do 4 kategorií: děti 65 a 85 cm, CLASSIC, EVO a OPEN. Je možné, že se kategorie ještě upraví s počtem jezdců

Seriál prvních jízd by měl skonči okolo 12:30 hodin. Po skončení série bude opět probíhat úprava tratě a 2. část VYSTOUPENÍ PETRA PILÁTA +AUTOGRAMIÁDA.

Ve 14:30 hod. jezdci nastoupí ke svým 2.jízdám a přichází zde NOVINKA!!! Tři nejlepší jezdci budou ihned dekorováni na stupních vítězů a obdrží vavřínové věnce + dřevěné plastiky. (Jako v 70. letech) Dekorování provedou: manželka paní Lída Faltová, dcera Martina Faltová Cope a syn Jaroslav Falta ml.

Tři nejlepší jezdci také pojedou ,,česné kolo“ bez přileb, aby si je diváci mohli prohlédnout.

Pokud bude závod bez zádrhelů, tak konec by měl být kolem 17:30 až 18:00 hodin.