Memoriál Jaroslava Falty

mxjosefsplavec.cz

Jaroslav Falta byl náš dlouholetý kamarád a PAN JEZDEC! Pro několik generací jezdců byl velkou inspirací a motivací. Bohužel, 27. března 2022 nás opustil. Jeho kamarádi, v čele s Antonínem Baborovským (další velkou legendou motokrosu – Mistr světa z roku 1975), se svolením rodiny Faltových, se rozhodli na jeho počest uspořádat Memoriál Jaroslava Falty. Letošní 0. ročník se bude konat ve dnech 12. a 13. srpna 2022 v Peklovské rokli u Kostelce nad Černými lesy.

V pátek 12. srpna, od 17:00 do 22:00 hodin proběhne přihlašování a přejímka jezdců a strojů, v průběhu večera bude pro veřejnost připraven společenský večer přímo v závodním depu areálu Peklovská rokle, na kterém zahraje parta kosteleckých nadšenců. 

V sobotu 13. srpna 2022, od 6:00 do 8:00 hodin bude pokračovat přihlašování a přejímka, od 8:00 tréninky, následované samotnými závody. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na exhibici Petra Piláta, mistra Evropy ve freestyle motokrosu, který předvede své skokanské umění.

Podrobné informace, včetně propozic a časového harmonogramu naleznete v odkazech níže.

Startovné činí 800 Kč, včetně pojistky závodu. Přihlášku si můžete vytisknout a předvyplnit již nyní, odevzdáte ji až osobně, během přejímky.

Na Memoriál Jaroslava Falty se mohou hlásit i jezdci bez licence již nyní, zasláním emailu na adresu Splavcovakristyna@seznam.cz, ve kterém uvedete jméno a příjmení, datum narození, značku, rok výroby a kubaturu motocyklu, kontaktní telefon a email, a preferované startovní číslo – může se stát, že vaše oblíbené startovní číslo již bude obsazené jezdci, kteří se přihlásí před vámi, doporučujeme proto napsat nám co nejdříve.

A pro ty z vás, kteří ještě neviděli film o Jaroslavu Faltovi, nebo si jej chcete připomenout, přidáváme odkaz na dokument „Motokrosař století“. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10337597303-motokrosar-stoleti/